Litt tidlig å fordele skyld, Petter Nome?

Petter Nome har i et debattinnlegg gått langt i å si at Siv Jensen må ta deler av skylden for terrorhandlingene, som nettopp fant sted.

Innlegget er for den spanske avisen El Mundo, og engelske Financial Time ønsker også å kjøre artikkelen.

http://www.seher.no/874479/petter-nome-skylder-paa-siv

Jeg vet ikke jeg, men å begynne å rette pekefingeren mot andre enn den reelle drapsmannen, det kan vi kanskje vente litt med?  Jeg har nettopp lest side opp og side ned med ord om fellesskap, samhold,  kjærlighet, åpenhet og demokrati.

Da ligger det langt inne for meg, og alt nå rette pekefingeren mot andre. Selv om de har en annen mening enn meg…

Det er drapsmannen, og drapsmannen alene som bærer ansvaret for disse ugjerningene. Det er der skylden hører hjemme. Det er der den bør plasseres, Petter Nome. 

La oss ta en ting ad gangen nå…

1
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

36 Responses to Litt tidlig å fordele skyld, Petter Nome?

 1. avatar Bent Luther says:

  Skulle man følge Nomes logikk her, så skulle SV ha vært adressaten for tilsvarende anklager dersom terroren hadde vært gitt samme begrunnelse som Bader-Meinhofgruppens attentater på 70 og 80-tallet. Dette viser hvor feilslått Nomes anklager er.

  For god ordens skyld; jeg er verken medlem av Frp eller stemmer Frp ved valg.

 2. avatar Breiflabben says:

  Petter Nome har alltid hatt en pekefinger ute mot Siv.
  Det er direkte smakløst av han og det grenser til injurerende når en journalist som han ytrer det.
  Direkte skammelig av en journalist i disse dager.

  • avatar Hilde says:

   Ble noe overrasket da jeg leste dette Flabben. Kanskje har ikke Petter Nome sansen for Siv Jensen…eller Frp. Og det er opp til ham. Men det er for meg så utrolig smakløst, Det er en tid og et sted for alt.
   Dette er hverken tiden eller stedet, tenker jeg.

 3. avatar livsnyteren says:

  Petter Nomes uttalelser er direkte smakløst. At han er journalist gjør jo ikke saken bedre. Han burde vite bedre.

  • avatar Hilde says:

   Og når han så sier at det var ment for en spansk avis…?
   Om han er sitert riktig på det, så må Nome ha gått glipp av at vi er bare et tastetrykk unna i dag.
   Krenkende og smakløst, synes nå jeg.

 4. avatar Cecilia says:

  “I sitt innlegg skriver Petter Nome blant annet at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen «påstår hun ble sjokkert» over at massemorderen Anders Behring Breivik har vært medlem i partiet.
  – Men prøvde hun en eneste gang å bidra til den brua de fleste av oss prøver å bygge mellom folk og kulturer? Det gjorde hun aldri, skriver han, og anklager Nome Siv Jensen for å score billige poeng på å snakke om islamisering og nasjonale og kristne verdier. ” Sitat Dagbladet og Petter Nome..

  “- Jeg synes det er avskyelig det som har skjedd, men jeg synes det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd og Frp.” Sitat Siv Jensen.

  Jeg er jammen ikke så sikker på hva som er det mest smakløse.
  Begge burde kanskje ta et kurs hos Gro Harlem Brundtland.

  • avatar Hilde says:

   Det er forskjell på å ordlegge seg feil, og å komme med påstander om navngitte personer. Kristin Halvorsen hadde også en ordblemme i en TV sending for et par dager siden, om jeg ikke husker helt feil. Det var ordet “meningsløse” jeg mener å huske kom helt feil ut. Men slikt kan skje de aller fleste. Og særlig i en tid der mye står på.
   Og en skal “ville være vrang” om en ikke forstår at Siv Jensen ikke egentlig sidestiller flere døde… med at hun synes media har en negativ vinkling på Frp.
   Hun beklaget at hun ordla seg feil. Og hun oppklarte at hun aldeles ikke mente å sammenlikne.
   Nome derimot, har ikke ordlagt seg feil.

   Men han må få mene så mye han vil. Det er vel det vi bør tåle? Også han.

   Det var tidspunktet jeg reagerte på Cecilia. Tidspunktet.

   • avatar Cecilia says:

    Hvilken annen mulighet hadde hun enn å beklage?
    Å ordlegge seg feil er tilgivelig, men tre ganger på rad med god tid til refleksjon innimellom ?
    Hvor maktpåliggende kan det egentlig være for henne å tilbakevise en åpenbart konstruert og latterlig påstand formulert som et spørsmål fra en svensk journalist?
    Siv Jensen gjentok seg selv på Nrk og meldte det samme på Twitter. Så overskyggende viktig var det for henne.

    Jeg er forøvrig svært skeptisk til medias overfokusering, hvor vi meisles fast til tragedien, hvor vi enn snur og vender oss. Hvor mange detaljer trenger vi? Er det ikke norgesmesterskapet i å grave frem uvesentligheter vi er vitne til nå? Ville noen av oss visst om Nomes innlegg i en spansk avis dersom ikke media hadde gjort oss oppmerksom på det?
    Selv i våre tyngste stunder har vi behov for hvile. I dag, en uke etter den tragiske hendelsen, bringes det fortsatt bare detaljer om gjerningsmannen og hans ofre. Gamle klassekamerater graves frem og vi får snart vite hva de spiste i sitt siste måltid før de fikk den grufulle nyheten. Er det slik vi tar hverdagen tilbake?

    Ikke alle har samme tidsforståelse. Hvem bestemmer tidspunktet for når samfunnet skal få vende tilbake? “Hendelsen kommer til å prege oss, men den skal ikke få kneble oss”, har vært essensen i alle ytringene fra ledende politikere. For mange begynte den gradvise overgangen allerede dagen etter.
    Jeg mener at å ha en åpen debatt betyr at vi må tillate at tanker kommer til uttrykk, selv om de kommer på et tidspunkt vi selv ikke syns er passende. Hva som er det rette tidspunkt er kun en følelsesstyrt subjektiv forståelse som varierer fra individ til individ.
    Jeg syns din reaksjon er helt forståelig.
    Jeg syns derimot ikke det er forståelig at en dreven politiker som Siv Jensen ikke er i stand til å vurdere situasjonen bedre.

  • avatar Breiflabben says:

   Billig poeng Cecilia. De fleste av oss både ser og vet at Siv reagerer på samme måte som resten av oss gjør i denne forferdelige tragedien.
   Kurs hos Gro?
   Da har du ikke fått med deg mye Gro har sagt opp gjennom årene. Men det var også misforståelser som oppstår på grunn av spent situasjon og massevis av spørrende journalister.

   Nei det Petter Nome har gjort her er smakløst. Det gjør seg ikke å prøve og forsvare det.
   Som Hilde sier, det er en tid og sted for alt. Og dette var definitivt ikke den rette tiden Nome (hvis du da ikke ville skade Siv).

   • avatar Cecilia says:

    Jeg har forklart hva jeg mener i svaret til Hilde.
    At Nome velger å kritisere Siv Jensen er åpenbart og selvfølgelig meningen. Det har han også all rett til. Tidspunktet vil selvfølglig debatteres. Hvilken dato syns du han burde ventet til?

    • avatar Breiflabben says:

     Han kunne jo prøve seg på et billig poeng den 13. september.
     At han har rett til å kritisere er helt greit.
     Men vi er da dannet for faen.

     • avatar Cecilia says:

      Debatten er allerede i gang. At den ikke slipper til uttrykk gjennom norske media ennå, betyr ikke at den ikke pågår i utenlandske media. Som jeg nevnte hos deg tidligere, så vil denne saken bli brukt politisk. Det ser vi allerede eksempler på.

    • avatar Hilde says:

     Cecilia. Jeg er enig i at debatten må tas. Og at det er viktig å ta den. Jeg tror også at vi kan tjene på at de ulike synspunkt kommer frem. Det er vel først da vi kan møte de mest ekstreme… med motargument. Og ikke minst, det er da vi blir klar over hvor mange de er, disse mest ekstreme, og hvor dypt det stikker.
     Ikke la dem slippe til, leser jeg i avisen. Men er det ikke bedre å vite hvor vi har dem?

     Petter Nome er fri til å mene og skrive det han ønsker. Men jeg har også lov til å stille spørsmål ved tidspunktet.
     At du og jeg har forskjellig syn på når det er rett å begynne å fordele skyld på navngitte personer, det er helt ok. Vi tenker ulikt.

     At Siv Jensen beklaget mer enn en gang og i flere medier, synes jeg er en bra måte å unnskylde det som var en skikkelig blemme. Klart hun ville ha frem at hun ikke mente det uheldige utsagnet. Det hadde vel vi også ønsket, om vi hadde uttalt oss så uheldig?

 5. avatar jadajada says:

  Hilde….

  Som jeg har funnet ut , meldte vedkommende seg ut av FRP (uten å ha hatt noen verv) like etter at Siv Jensen overtok fordi partiet gikk i feil retning. ‘Vervene’ han har hatt i FPU Oslo Vest skyldtes at det bare ‘var 5-6 som møtte opp ved konstitueringen -alle fikk hvert sitt verv’.

  men jeg visste vel at venstresiden ville gå til slike ytringer – det var bare et tidsspørsmål . Den vanlige Mobben har jo allerede vært ute med drapstrussler.
  Denne gangen og inkludert medlemmer av AUF.
  ‘Det er kjærlighet i gatene’ sa kronprinsen – og statsminister og formann i AUF nikket samtykkende……

  Det gjelder ikke alle …

  • avatar Hilde says:

   Dette må ikke bli brukt i et politisk spill. Det er en alt for alvorlig hendelse til det. Og ikke minst, ut av respekt for de involverte, så synes jeg vi kunne vente med å starte “the blame game”.

 6. avatar Effjusikay says:

  Det er vel ikke første gangen Nome reagerer som en gnom(e)…

 7. avatar Tor says:

  Som de fleste vel kjenner til ble Nome skviset ut av NRK pga av sine venstrevridde/kontroversielle meninger i kanalen. Takk for det var det mange som sa, inkl. meg selv. Så går han via Flyktninghjelpen til en jobb som Direktør i bryggeriforeningen (private næringsliv). Ikke engang da kan han klare å vente til denne katastrofen som har rammet oss alle har roet seg litt ned, før han fyrer løs på FRP (riktignok i en spansk storavis) han må ha et sykelig behov for å kritisere FRP . At denne uspiselige fyren kan bli ansatt i det private næringsliv er for meg en stor gåte. Norske bryggerier kan neppe ha noen fordel med å ha sånne elementer ansatt. Tullebukken Fugelli gidder jeg ikke å kommentere.
  Ros til Svein Tore Marthinsen for dette innlegget.

  • avatar Tor says:

   De to siste linjene skulle vært fjernet, kopiert mitt innlegg i Svein Tore Marthinsens Aftenposten blogg.

   • avatar Hilde says:

    Hvorfor så travelt, må jeg innrømme jeg tenkte da jeg leste om Nomes utspill. Andre lurer på når det så er “rett tid” er, til å ta debatten. Debatten kommer, det tror jeg vi kan være enig om. Men hvorfor så travelt?
    Om Nome har en torn i siden når kommer til Frp, så har han han lov til det. Men jeg tenker… at det også er lov å tenke tid og sted, uansett om det “stikker” 😉

 8. avatar sirenia says:

  Prosessen går sin gang i hver enkelt av oss,
  sorg, sjokk og sinne har ulike uttrykk.

  Det var utidig, usmakelig og krenkende at Siv Jensen sa det hun gjorde,
  overfor de direkte berørte og hele det norske folk,
  det må hun tåle å få kritikk på,
  også av Petter Nome.

  Deler av ytterste Høyre, i Frp, har fascistiske trekk og ytringer,
  det er dem vi kan forsvare eller angripe.

  Det var nettopp en professor i tekstkunnskap, retorikk, på TV.
  Hans hovedbudskap er at siste dagers vel overveide ytringer,
  for det meste, unntatt jævel og mosterretorikk,
  måtte kunne bli et verktøy for oppdragelse, skole og nettkommunikasjon.

  Vi kan diskutere sak, ikke bare kan men skal,
  også kontroversielle saker,
  uten frykt for å få klistret merkelapper på oss.

  Enten vi er brune, gule eller hvite, unge eller gamle,
  tror på det ene eller det andre, er politisk blå eller røde,
  det er verdiene, holdningene og handlingene våre
  som avgjør hva slags mennesker vi er,
  ikke minst hvordan vi uttrykker dem.

  Du har selv bragt saken fram i innlegg,
  slik bryter du vel selv timingen du kritiserer Nome for?

  • avatar Breiflabben says:

   Her er jeg uenig med deg igjen Sirenia.
   Hilde bryter ingen timing. Det er Nome som gjør det. Han er så absolutt en offentlig person i dette, på linje med politikere, og det er han som er utidig.
   Synspunktene dine her er farget av at du ikke kan fordra Siv og FrP, men til din underretning så er de aller fleste i FrP akkurat som deg og meg, akkurat som de fleste i de andre partiene er som deg og meg.
   At det er noen som har litt for ytterliggående tanker i de fleste leire og for deg da i FrP, må vi bare tålerere. Hvis du tror at AP er stuerent, så tar du grundig feil. Det er like mange “rasister” og “antimuslimer” i det partiet som i FrP. Ta deg en tur på et verft og hør gutta i klubben der diskutere “våre nye landsmenn”.

   Det Siv sa i denne situasjonen var i en stressituasjon og godt hjulpet av media.

   Det Petter Nome sa og gjorde var veloverveid i hans tanker og kalkulerende for å ramme. Nå kan jeg slenge mere dritt om henne, var hans tanker i mitt enkle språk.

   • avatar sirenia says:

    Du og du Flabben, du er visst synsk du 😉
    Jeg deler få av Frp`s synspunkt, om enn noen, men ser på Frp-ere som enkeltindivid både med sympatiske sider og usympatiske lik alle andre gul eller blå, grønn eller rød. Sak og person du vet.

    Såvidt jeg kan se uttaler Nome seg som privatperson og sier bla
    —————–
    høyrepopulistiske partier bygger sin maktbase på å mistenkeliggjøre mennesker de knapt kjenner.
    —————–
    Hvilket ikke burde være verken sjokkerende eller ille å hevde.

    Han gir også utrykk for samme holdning til medvirkning som jeg har sagt noe om på siste innlegget jeg hadde bla dette.
    —————–
    Mitt poeng er at vi alle spiller roller og har ansvar i grupper:
    – som aktive medvirkere for eller mot ledere
    – som aktive medvirkere for eller mot med egen interesser
    – som aktive medvirkere for eller mot gruppens interesser
    – som lydige jattere og klappere som snur kappen etter vinden
    – som tause aktører som gir leder makt gjennom oppfatningen “den som tier samtykker”
    – som selvstendige medvirkere som handler utfra sak og argument, verdier og holdninger
    ————————-
    Alle har ansvar, mye eller lite, for det som skjer i samfunnet, det er min holdning. Frp har mye ansvar for å skape grobunn for både fordommer, rasisme til innvandrere, både i Norge og ellers i Europa. Ikke minst gjennom retorikken, oss/dem og sort/hvitttenking/holdning.

    Vi kan alltids diskutere timing for når sørgetiden er over, den offentlige, såvidt jeg har forstått er den over og debattene kan begynne/har begynt.
    Misforstått dannet og fintfølende oppførsel tjener ingen, ihverfall ikke de nærmeste ofrene i denne saken. Det er vel mest i deres interesse at noe slikt som denne tragedien aldri skjer igjen. Eller?

    • avatar Hilde says:

     Jeg har ikke sagt at vi ikke kan og skal diskutere Sirenia. Jeg har heller ikke sagt at skyld ikke vil bli tildelt. Jeg har tildelt den allerede jeg. Den har jeg tillagt drapsmannen.
     Det jeg skrev, var at jeg synes det var tidlig å fordele skyld utover den vi vet er drapsmannen.
     Med tidlig, mener jeg kanskje at sjokket bør få legge seg, minnestundene overstått, og de som er involverte, har fått pusten igjen…

     Og mitt spørsmål er rettet mot Nomes angrep på en bestemt person. Da jeg ikke anklager noen å ha skyld i samme sak folk ennå ikke har fått “tatt inn”, så kan jeg ikke se at jeg begår samme feil som Nome.

     • avatar sirenia says:

      Deter greit å se ulikt på det,
      men jeg tror det med medvirkningsansvar
      blir mer både kjent og akseptert etter dette.

      Vi må lære av historien, er mitt budskap, gjenkjenne risikofaktorer, slik at vi kan unngå nye Hitlere.

      Vi trenger sikkert ulik tid på å gå over fra sjokk, sorg og vantro til handling, det er også greit. Enhver som ytrer seg om annet enn lys, roser og kjærlighet, gjør jo nesten det.

      Skal jeg være ærlig, begynner det å bli nok av det for mitt vedkommende, var i Oslo i går og ble vel mett av et overdrevne engasjementet.

    • avatar Breiflabben says:

     Som mange ganger før Sirenia så snakker vi litt forbi hverandre samtidig som noen av våre argumenter er veldig klare.
     Jeg vil snu litt på flisa nå jeg og hevde at det kanskje er sosialistene som har skyld i fremmedhatet blant noen av våre borgere.
     Fordi de siste regjeringer og særlig de røde og rødgrønne, har ført en innvandrings- og integreringspolitikk som har ført til at mange nordmenn føler seg som ubetydelige og annenrangsborgere i sitt eget land. Vi har hatt en feilslått integreringspolitikk i Norge, vi har ikke hatt klare grenser og vist at det finnes konsekvenser for overtramp.
     Etter det som nå har skjedd er det vel noen som faen ikke tør åpne kjeften sin hvis det ikke er helt stuerent sånn politisk sett.
     Hvorfor tror du vi har fått et uttrykk som “politisk riktig”?
     Fordi vi ikke har politikere og andre innflytelsesrike samfunnstopper som tør å ytre og si sin oppriktige mening, men leverer oss svada gang på gang, svada som for guds skyld ikke må støte noen.

     Petter Nome hører til den “fine, gode og riktige sosialistsiden” som er proppfull av dessert og andre godsaker.

     Men jeg skal ta han i handa nå, for han har stått fram som en mann med baller og ikke fotformsko og beklaget sitt utsagn.
     Det står i Dagbladet, som det så fint heter.

     • avatar Hilde says:

      Det er jo godt at han tar selvkritikk for timingen. Det skal han ha 😉

     • avatar sirenia says:

      Jeg er enig i at at innvandring må og skal diskuteres, jeg tør å være politisk ukorrekt og si høyt det andre tenker, det vet du. Jeg er ikke enig i alt det den rødgrønne regjeringen, eller den blå før, dem har gjort i innvandringsspørsmål.

      Hvem som begynte, hvem som har mest og minst ansvar, er uinteressant Flabben, det eneste som er interessant å diskutere er hvordan vi sammen kan diskutere metoder for å stanse ytterpunktsideolologi for å redusere fare for mer ekstremisme.

      Var i Olso i går, for å kaste rose på Domkirkeplassen og oppleve tragedien nærere sammen med min serbiske venninne. Jeg visste jo hun kunne gi interessante innspill utfra sine erfaringer.

      En ting vi diskuterte var mediene, i mediene blåser de alltid sakene opp i Serbia, hvilket blir som å kaste ved på alltid ulmende bål, vi får både “terrorbalanse” og opptrapping av konflikt. Gjør de det bare for å selge aviser eller har avisene egeninteresse i å støtte en part i en sak?

      Når mediene er med å stimulere flokken, oss/dem og sort/hvitt krefter, får vi skjerping og ikke demping av konfliktmateriele.

      I denne saken, så jobber mediene mest med å slippe til eksperter og kommentarer med dype, faglige og kloke innsikter, det er med på å roe folket og gi oss den verdigheten vi ser.

      Uenighet er bare bra, særlig hvis vi kan begynne å diskutere sakligere, fagligere og med større åpenhet og respekt for andre.
      Du er klart blå, jeg partipolitisk uavhengig, med hjertet planta litt mer til venstre enn deg, tror ikke vi skulle ha minste problem med å snakke sammen.

      En annen ting jeg tror, er at folk vi søke mer mot midten politisk etter denne saken, derfor er det synd at midten har for dårlig pondus for tiden til å fange flere. Etter mitt syn da.

     • avatar Breiflabben says:

      Sentrum har ajdri vært dårligere enn nå. Senterpartiet er borte og blir helt borte fra maktposisjon ved neste stortingsvalg. Venstre og Krf har begge mye bra politikk, men klarer ikke å selge den. Særlig Venstre står jeg nær i visse ting.

      Hvis Norges to mest stabile og stødige partier, Høyre og DNA kunne spise noen kameler og fordøye dem, så ville det vært en god koalisjon for å legge et godt grunnlag for de neste femti årene.

      Nei jeg håper ikke folket går mot midten, jeg håper de velger de to partiene jeg har nevnt.

 9. avatar Hilde says:

  Ang kommentar som ikke kommer frem her…

  Jeg beklager så mye.
  Pga av mye spam, så ble det trykket litt for mange ganger på feil “knapp”, fra min side. Jeg så at det var en kommentar, og ikke spam, akkurat idet jeg klikket.

  Jeg lover å ikke forhaste meg slik… neste gang 😉

  Hilde

 10. avatar smart58 says:

  Hadde egentlig ikke tenkt å kommentere dette enda, men siden diskusjonen er i gang.
  FRP og andre godt til høyere har selvsagt ikke i sin villeste fantasi tenkt seg at de har bidratt til denne galskapen. Udyret var også godt i gang med planleggingen, da (en stortingspolitiker som skal få være anonym fra min side) åpnet valgkampen med å dra “vår kultur er i fare” kortet. senere er dette fulgt opp med bla udokumenterte påstander om at det daglig går muslimske gjenger rundt i Groruddalen, og tenner på biler. (En anonym stortings representant til).
  Det som er et problem er at det er tilnærmet umulig å diskutere høyst reelle problemer på denne måten, og en skal ikke se bort fra at glaingen med venner har tolket dette som bevis på at de har bredere støtte en de har.

  Jeg lenker ikke til noen saker her, leserne av dette forum er oppegående nok til å ha lest det samme selv.

  • avatar Hilde says:

   Jeg husker noen av de sakene du nevner ja.
   Men så er det slik da, skal vi tillegge de som kommer med ugjennomtenkte/tåpelige/uforenelige/uopplyste kommentarer “skylden” for at andre drar alt så uendelig mye lengre? Eller skal vi si at det ansvaret ligger hos dem som faktisk tar ting “lengre enn langt”?

   Jeg vet ikke jeg. Jeg sitter i alle fall ikke med alle svar. Men en liten del av meg, mener at vi må kunne tåle å lese mye som ikke er politisk korrekt eller helt bra, uten å legge skylden på på andre …for det jeg selv velger å gjøre.

   Men her er like mange spørsmål…som svar.

 11. avatar Silje says:

  Jeg synes faktisk ikke at Nome var så halvgal, jeg.

  Han gir ikke FrP _skylda_ for terrorangrepene, han sier om Siv Jensen: “But did she ever carry one single brick to the bridge most of us are trying to build between people and cultures? She never did. Did she ever try to make electoral catches with her talk about “islamisation” and “national” and “Christian” values? She did, almost every day”.

  Og han sier om FrP: “They carry profound responsibility for actively creating a climate where hate and violence appear as options for their most impatient followers”.

  Som et eksempel trekker Nome frem følgende uttalelse: “«Vil vi bidra til kultursviket? Ikke om noen satt opp plakaten ‘skutt blir den som …’! Vil vi noen gang føle oss ‘flerkulturelle’? Aldri i verden! For vi tror ikke noe på flerkultur. Vi tror det er en drøm fra Disneyland. Rotløshet satt i system. Idioti på lang sikt, og vi tror det kan komme til å rive landet vårt i filler.» (Sitat stortingsrepresentant Christian Tybring-Gedde og Kent Andersen, Frp)

  Man kan så klart legge til en plakat som denne:
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/08/16/440336.html

  I kjølvannet av verdiene som er blitt gjentatt nesten til det kjedsommelige de siste dagene: demokrati, ytringsfrihet og åpenhet, så kommer også de viktige spørsmålene omkring retorikken og hvordan vi ordlegger oss. Selv om gjerningsmannen i dette tilfellet er en gærn narsissistisk psykopat som aldri vil kunne stoppes, så bruker han eksisterende tanker og ideologier for å legitimere handlingen sin.

  Hver og en av oss må gå inn i oss selv, og tenke på hva vi sier og hvordan vi fremstiller våre meninger.

  Så klart kan man diskutere og kritisere tidspunktet til Nome. Så klart kan man si at partipolitisk kritikk ikke hører hjemme i debatten enda. Men på den annen side kan man kanskje også si at vi må ta tyren i hornene. Vi må fortsette nå, med en gang, og ikke vente på at støvet legger seg og busemennene har krøpet tilbake til krokene sine (og det gjelder dem som gjemmer seg på ytterste høyre, såvel som venstresiden).

  Nome har forøvrig gått ut og beklaget tidspunktet for artikkelen, men sier fremdeles at han står inne for substansen. http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1003/subcat1010/thread163961/#post_163961

  • avatar Hilde says:

   Jeg er egentlig enig i en del av det du skriver Silje. Selv om Nome også kom med noen tåpelige beskrivelser som han godt kunne spart seg. Ang tårer osv….
   Men selvsagt står han fritt til å mene det han vil…som jeg også har nevnt flere ganger i svar her i rekka.
   Og nå har han beklaget. Han så jo selv at timingen ble feil. Noe jeg også synes. At andre ikke gjorde det, er opp til dem og helt ok for meg.

   Selvsagt må debatten gå. Men jeg tror det er lettere for oss som ikke ble direkte berørt, å delta/ følge med på den debatten akkurat nå. Men fortjener ikke de som ble rammet også å få være med på en slik debatt? Og er de klar for den ennå?

 12. avatar FirstClint says:

  I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because
  you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra $$$,
  search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply