Blind

Av og til lyder stemmen din som negler over ei tavle. Av og til vil jeg krympe  meg, som om jeg uvitende kom til å tygge på en bit sølvpapir; jeg skvetter til og reagerer før jeg har får tenkt tanken på å reagere. Noen ganger vil jeg ikle meg lag på lag med “noe” noe som demper og beskytter mot skarpe kanter, mot kulde og isånde; jeg vil krype i hi. Samle meg og mine i trygg avstand, ligge der og høre pusten og kjenne varmen fra mine nærmeste.

Du er så opptatt av deg selv og ditt at vi kan skilles uten at et eneste spørsmål er stillet om mine og mitt. Det er slik det er for alle i blandt; og i blandt er det helt ok at det er slik, men det er ikke ok at det er slik hele tiden.

Det stråler gjennom meg fra øverst til nederst, når jeg hører det jeg hører. Jeg vil si at jeg har lukket ørene at jeg ikke vil høre mer; men jeg slipper ikke til, jeg får ikke sagt at jeg ikke vil vite alt, at jeg vil skjermes og heller forbli uvitende. Å tale for døve ører og åpen munn er umulig samme hvor høyt jeg skriker; men jeg skriker egentlig lydløst, det er best slik.

Det er ikke så ofte vi prates men egentlig er det ofte nok. Det kunne ha blitt pratet mindre samtidig som vi pratet mer; det hadde vært noe helt annet det. Å snakke til en vegg har ingen hensikt, å flytte fjell er tungt; jeg prøver like vel å gjøre begge deler føles det som. Ingenting springer ut av ond hensikt, men det kjennes vondt når det treffer… kjenner jeg.

Jeg håper det endrer seg.

Snart.

4
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Blind

 1. avatar Effjusikay says:

  Vår – håp – liv våkner, forandring skjer…
  Tanker å lett kjenne seg igjen i, dette.
  Effyklem

 2. avatar cezi1971 says:

  Når menneskeforbindelsen.. smilet, og de riktige ordene ikke er der lenger…
  Sjelerøsk dette her,Hilde!

  Håpe at gode endringer kommer…

  ¤klem til deg, og koseklapp til Kaptein Jack! ¤

  • avatar Hilde says:

   Menneskeforbindelsen, et godt ord Cezi. Og så viktig for at våre forhold skal fortsette å være forhold. Enten det gjelder forhold til partner eller til familie og venner.
   Det rommer mye det ordet. Mye men likevel bestående av små og viktige bestandeler :)
   Klem til deg Cezi!
   Jack svarer på koseklapp med piping. Ja, du gjettet riktig, han har en pipeleke i munnen 😉

 3. avatar LeylaM says:

  Så godt skrevet Hilde, så sårt, og nakent. Jeg kjente denne…langt inn i sjela og jeg var brått tilbake en plass jeg ikke vil være. Men det er godt å lese noe som jeg egentlig aldri har fått satt riktig ord på. Tusen takk Hilde for ordene dine, du gav meg mye i dette innlegget.

  Jeg håper at din vei blir fyllt med endringer, gode endringer :)

  Mange gode klemmer sendes deg :) Og stor kos til Jack :)

  1

  • avatar Hilde says:

   Tusen takk for fine ord Leyla :)
   Det er godt å høre at du fant noe i innlegget, selv om det var litt sårt…
   God og laaang klem :)
   *pip* svarer Jack. Han leker med en lang pipeleke her. Koser seg visst noe veldig hehe…

 4. avatar Breiflabben says:

  Tøffe ord Hilde, det er tungt når det er slik. Og så virker det så nyttesløst bare det å prøve.
  Får håpe ingen av oss har det slik for lenge. Vi kan tåle litt.
  Kanskje flabbekinn er mere utvekslende og åpne? :-)

 5. avatar carpediem says:

  Så gjenkjennbart! Tror det er mange av oss som er ofre i slike samtaler, eller monologer, mangemange ganger! Jeg har også tenkt dine tanker; jeg må verne meg mot dem, og så håper jeg det skjer sjeldnere og sjeldere!

 6. avatar Energica says:

  Slike mennesker kan være vanskelige å forholde seg til. De stjeler så mye energi at man til slutt må distansere seg hvis man ikke skal gå tom…

  Gjenkjennelig og veldig godt formidlet, håper det ordner seg med tiden… :-)

 7. avatar birgitt says:

  Jeg kjenner igjen dette her. Noen mennesker kan man rett og slett ikke omgås for ofte, man må ha en skikkelig bra dag selv og samtidig prøve å korte ned samværet såpass at man har iallefall litt energi igjen til etterpå 😉
  Men som jeg tenker for meg selv, i “mitt” tilfelle; det er en grunn til at noen er blitt slik, noen ganger selvforskyldt, men ikke alltid :-)

  • avatar Hilde says:

   Det er helt sant. Vi trenger pauser fra den eller de som krever og suger, uten å kunne gi noe tilbake. Selv om det er uforskyldt at de gjør og er slik der og da. For uforskyldt er nå en ting, det kan forstås. Verre er det med den som er så selvopptatt at han eller hun ikke har tid eller ønske til å bry seg om andre.
   Da trenger vi i alle fall pause 😉

 8. avatar Cecilia says:

  Jeg merker at jeg rygger tilbake litt før jeg allikevel leser videre. Undringen kommer; hvor henter vi krefter til å fortsette? Jeg kjenner ennå følelsen av sølvpapir mot fortennene, også bokstavelig.

  En flott tekst som det koster noe å lese. Tommel og klem fra Cecilia.

  1

  • avatar Hilde says:

   Takk Cecilia for fine ord og tommel :)
   At du “kjente sølvpapiret” og føler at det kostet noe å lese, er en fin tilbakemelding. Da har jeg klart å få frem litt av det jeg ønsket få frem 😉
   Klem…

 9. Lisens Lisens says:

  Mange tomler til både deg og kommentarer.
  Klemmer og sier ikke mer :)

 10. avatar Lena says:

  Bare tester om kommentaren kommer inn her…. :-)

 11. avatar Dag Eigil says:

  Kan ikke være mye kjekt når det er på den måten. Skikkelig dårlig kommunikasjon. Eller mangel på ditto. Får håpe det er av forbigående karakter.

  Ellers kjempehyggelig å treffe deg og andre flotte folk på bloggtreffet i går. :-)

  • avatar Hilde says:

   Ja takk for sist Dag Eigil! :) Det var en kjempefin kveld.
   Blide og kjekke folk hele gjengen jo :)

   Innlegget heter Blind, selv om ørene står mer i fokus. Når kommunikasjonen blir så enveis eller også manglende, da har man jo mistet ….noe… ut av syne, tenker jeg. Derfor blind.
   Heldigvis går alt i bølger 😉

Leave a Reply