oppe og trekker pusten

Nå har vi hatt mange og lange dager med det nydeligste vær og den deiligste varme. Rent bortskjemt ble vi. Men, det har følger med så mange fine dager, den ene etter den andre. Ja, for man finner jo ikke tid til annet enn å nyte været.

 

Huset blir ikke rengjort som vanlig for huset er bare noe vi svinger innom etter mer kald drikke og grillmat. Klesvasken blir utsatt for hvem trenger vel klær når det holder med en bikini eller en liten shorts? Innkjøp av matvarer ble også utsatt så lenge at når vi endelig klarte rive oss bort fra sola, så var butikkene stengt. Vi var nok så øre av varmen at vi rent glemte at de skulle stenge tidligere enn vanlig! Men, med fryseren full av godsaker og med god salat voksende i hagen blir det heldigvis ingen nød.

Aldri før har en flaske med solkrem blitt brukt i sammen tempo som i de siste dagene. Ingen laptop i hjemmet har blitt stående ubrukt over så lang tid som nå. Og aldri før har vi orket gjøre så lite pga av varme!

Tenk å klage på varmen! Det er jo nesten utenkelig å klage over varmen, men det var varmt, virkelig varmt. På terrassen min var vi den ene dagen etter den andre oppe i 34 grader. Og det ganske mye det, til å være i Norge. En venn som var på besøk sa at i hennes hjemland så trodde de Norge bestod av is og hvite bjørner. Når hun ringte hjem å fortalte om det fine været og varmen, så nektet de å tro henne for det stemte ikke med hvordan deres forestilling av Norge er.

For dere som leser og som ennå ikke har hatt denne utrolige varmen på besøk, så kan jeg trøste dere med at den nok har forlatt oss for denne gang. Jeg gikk ut og speidet etter sola i morges, men den ser ut til å leke gjemmeleken i dag. Kanskje er den varme perioden over for oss for denne gang. Men kanskje er det nettopp hos deg den dukker opp, neste gang?

😉

1
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to oppe og trekker pusten

 1. avatar LeylaM says:

  Vi har virkelig fått nytt både varme og sol i uka som gikk med temperaturer like høye som i de sydlige strøk, og godt har det vært :)
  Jeg kjenner meg igjen i det du skriver om huset som ikke blir ordnet så mye, små, lette plagg, og innkjøp av matvarer 😀 Jeg fikk med meg ved en tilfeldiget at butikken stengte tidligere på lørdag, så det ble litt mat på oss også…vi hadde ikke sultet om jeg ikke hadde tatt turen heller, for den saks skyld 😉

  Det har iallefall vært noen deilige dager som vi har benyttet ved å klippe, luke og klippe enda mer i hagen, man kan si den var forsømt! Det var for kaldt og for mye regn å stå ute og arbeide i ukene før varmen kom, så da ble det som det ble. Men nå ser det bra ut..og godt er det fordi nå har det visstnok meldt sterk kuling og VÆR av de heftige sorten 😆
  Nå kan de som ikke har hat det så fint, få sol og varme, vi må jo dele på det :)

  Ha en fin kveld Hilde :)

  God klem til deg og en kos til Jack :)

  • avatar Hilde says:

   Ja det har vært herlig å få “ladet batteriene” på denne måten Leyla. Og humøret blir så mye, mye bedre med litt sol og lyse kvelder 😉
   God klem til deg også og Jack takker med god-brumming :)

 2. avatar eMTe says:

  Sååå varmt har det ikkje vore her på min kant, men dagane har vore nydelige og verkeleg gitt ein forsmak på sommar.
  Heimen treng litt omsorg, men i dag er visst dagen for å ta det heilt med ro, kjennest slik ut:)
  Ha ein god dag vidare.
  Marieklem

 3. avatar tankespire says:

  Å, så deilig!! Det hadde vært fantastisk, om den kom hit…. Her var det 4 grader i sted da jeg var ute. Det regner, og snør til og med, og blåser og er ufyselig. Tror aldri det ha vært så varmt som 34 grader her, men kan jo krysse fingrene 😉

 4. avatar cezi1971 says:

  Sol og varme! (Grillede ører!) :) Det var så en delvis vannskadet trønder-sjel nesten ikke kunne tro det; solen var hos oss i 4 dager i strekk…
  En pause fra de vanlige tingene i de vanlige dagene.. Gullkorn!

  Sender med klem og koseklapp til fordeling,så klart! :)

  • avatar Hilde says:

   Klart vi må ta pause fra vanlige ting når slike dager dukker opp Cezi :) Om det er så lurt å grille ørene hmmmm den må jeg tenke på hehe… Like vel, det gjør godt med slike dager, både for “sinn og skinn” 😉
   Klem til deg også (men klemmer forsiktig pga de grillede ørene altså)
   :)

 5. avatar jadajada says:

  Hilde….

  fortsatt rundt 25 hos meg i dag….. men jeg bor jo rundt svingen…
  og jeg har sol på min terrasse fra ca 12-13 og til solen går ned – så er det sol – blir det varmt inne.
  vurderer en flyttbar a/c…….

  • avatar Hilde says:

   Herlig dager, ikke sant :)
   Flyttbar Air Condition hadde vært noe ja.
   Vi bruker ac muligheten på varmepumpen, det funker knallbra. Varme om vinteren og herlig avkjøling om sommeren 😉

   • avatar jadajada says:

    enebolig dere da, Hilde… og ac med støydemping…. :)

    • avatar Hilde says:

     Ikke noe støy her nei. Må ha valgt “riktig” varmepumpe på slump. Har hørt andre si at varmepumper støyer men vår (både ute og innedel) hvisker så mildt så mildt at du må stå med øret helt inntil og virkelig lytte, for å plukke det opp. Når jeg ser hvor fint utedel kan skjermes så den ikke blir skjemmende, og hvor lite de trenger lage lyd, så forstår jeg ikke hvorfor så mange borettslag o.l forbyr dem. De burde heller legge føringer på hvilke typer som er lov, og lage retningslinjer for hvordan de kan monteres så de ikke blir skjemmende. Jeg vet om flere borettslag hvor det hadde vært fullt mulig å få det til, uten problemer :)

     • avatar jadajada says:

      Hildse – veldig interessert i dette __

      hvilken type har dere – modell og alt-ca pris inkl montering og skjerming av utedel.
      jeg har en leilighet i trondheim der en leilighet er satt opp som et prøveanlegg med varmepumpe –
      vil gjerne vite hva jeg skal si og mene når sakene kommer opp :)

 6. avatar Breiflabben says:

  Det har vært noen fine dager, men i dag ble det en del kjøligere ja. Mere som normalt kanskje.
  Det er stor forskjell på temperaturen på verandaen og det som er den generelle lufttemperatur Hilde, men det vet du vel.
  Det blir aldri for varmt i Rogaland. Ikke i nærheten en gang :-)
  Håper du har litt mat igjen til frokosten i morgen da :-)

  • avatar Hilde says:

   Jo da jeg vet, var derfor jeg skrev at det hadde vært så varmt…på terrassen 😉
   I dag ble det noe kjøligere. Vi fikk, som en bonde i nabolaget sa, tilbake den normale sommeren :) Men vi kan ikke klage. Vi har jo hatt noen fantastiske dager. Og vi ligger nok fint og lunt til, for vi hadde det mye varmere enn det som var meldt, også utenfor terrassen 😉

   Statoil hadde noen halvstekte brød, så nå lukter det nystekt brød i huset. Frokosten er altså sikret :)

 7. avatar Hilde says:

  jadajada: Vi har en Mitsubishi Eletric mod MSZ – FA35VA (mener jeg å huske) Har hatt den noen år nå, kanskje 3-4 år. Jeg prøvde å stille inn hvordan jeg ville ha den, da bråket den litt innendørs. Men når montøren viste meg hvordan jeg skulle gjøre, så ble det veldig rolig og ikke forstyrrende i det hele tatt. Mindre bråk enn villavent’er jeg har hatt i tidligere leiligheter jeg har bodd i. Og mindre bråk enn den nye villaventen jeg fikk installert da vi flyttet hit!
  Montering av “skjerm” foran ute- del er nok selvlaget, i alle fall de jeg har sett. Den må jo ikke hindre luften, så de beste jeg har sett er dem som har en firkantet “boks” foran, laget av smale trelister, slik som enkelte bruker til rekkverket på terrasser.
  Min varmepumpe kostet 19500 inkl montering. Selv synes jeg det har vært verd hver krone. Vi har fått ned strømforbruket ganske markant og strømregningene er endel bedre blitt :)

Leave a Reply