Drømmen om sommer

Den drømmen vet du, den om en lang og varm sommer, den ble ikke oppfylt dette året heller gitt.

Her hadde jeg drømt om lange, late dager i sola, lukten av solkrem og varm hud. Lukten av grønt gress, sjø og solvarmet fjell. Fulgt av lyden av summende fluer og og måkeskrik. Lukten av blomstene skulle henge tungt i den vindstille luften og pannen skulle være akkurat så varm det piplet men ikke rant. Den lille brisen som skulle komme som et lite kjælende  pust i alt det vindstille og varme, den kom ikke. Det ble aldri slik.

Alle jordbærne jeg skulle hente inn av egenprodusert avling, all isen jeg skulle spise og all krabben jeg skulle nyte, ingen av delene ble som forventet. Lufta ble ikke tung og varm, den lille brisen fikk ikke avkjølt en solbrun kropp og solveggen ble stående tom. Selv huset ble ble merket av denne sommeren som aldri ble helt… sommer. Nye fine, hvite flater skulle huset få. Det ble delvise hvite flater og merkelige striper der malingen rant av i regnet. Huset som skulle kneise så flott på toppen av haugen og riktig by seg frem i ny drakt, ser nå heller gammelt og slitent ut, som om det har hatt uendelig med sorger og bekymringer i løpet av sommeren.

Frøene jeg plantet i vår ble til flotte, bugnende blomster. Terrassen så en stund mer ut som et drivhus med eksotisk innhold enn en vanlig norsk terrasse men, det varte ikke lenge. Blomstene fikk ikke vokse og gro som de kunne og ville ha gjort, de fikk ikke strekke seg med blide ansikt mot solen. I stedet ble de hengende som en klump vått papir. En klisset masse som klebet seg til alt og alle.

*sukk*

Det var ikke slik sommeren skulle bli, det er ikke slik jeg vil huske den. Jeg gruer meg til møtet med høst og vinter uten skikkelig sommer i bagasjen. Men hva kan jeg gjøre, annet enn å hente frem igjen den gamle drømmen om sommer og håpe at neste år, neste år blir drømmen.. .levende.

 

 

 

 

 

2
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Drømmen om sommer

 1. Lisens Lisens says:

  Nei, det ble ingen sommer. :(
  Ifjor var første gang (i hele mitt liv tror jeg) at jeg ikke badet i sjøen.
  Ei heller i år, men jeg har vært i svømmebasseng (at det var i Spania gjør vel ingen forskjell). ? :)
  Vi får håpe at til neste år! osv,
  Ha en fin høst (selv om den og ser ut til å regne bort)
  Men sende en smileklem DEN regner ikke bort 😆

 2. avatar Hilde says:

  @lisens:

  En smileklem gjør godt i alt dette regnet :)
  Alle planene gikk i vasken eller skal jeg si …., avløpet hehe
  Har ikke annet valg nå enn å krysse alt vi har for at neste sommer…blir DEN sommeren.
  I positiv forstand, selvsagt :)

 3. avatar fiaflyfly says:

  Men neste sommer….. 😉

  -fia

 4. avatar Breiflabben says:

  Jeg tar en forsinket sommer fra siste helgen i oktober jeg og nesten tre uker framover.
  Ja det blir en tur til Spanias fastland og en stikktur til Kanariøyene.
  Tror det blir noen soldager i god temperatur der :-)

  Et lite PS er at du må huske å drenere verandakassene dine i Rogaland, det oppdaget jeg første året som fastboende i Stavanger :-)

  • avatar Hilde says:

   Høres herlig ut Flabben. Var det vi skulle gjort alle som en 😉 Det blir nok en god dose sol og varme på deg da. Det er godt å ta med seg inn i høstmørket!

   De store blomsterpottene på terrassen har god drenering. Har ikke hatt behov for å vanne dem i hele sommer hehe…kremt.

 5. avatar Breiflabben says:

  Glemte å si at jeg ønsker den en god sommer til neste år :-)

 6. avatar Effjusikay says:

  Det er så fint det vi har, det som heter håp – og evnen til å se framover og ikke bare leve nå :-) Da vet vi at det er håp om en ekte sommer neste år… akkurat slik som den skal være.

 7. Nei, sommeren forsvant uten egentlig å være her. Hakke bada engang, det er mange år siden sist gitt….
  Satser på neste 😉

 8. avatar Cecilia says:

  Hva annet kan man gjøre enn å håpe det blir bedre neste gang?
  Tja… man kan jo glede seg litt over minnene om forrige gang det var flott? Mimre litt og bla i gamle album… men det blir ikke helt det samme. Vi trenger litt sol på kroppen for å ha noe å møte vinteren med. Jeg har badet to ganger i sommer, og den ene var ufrivillig.
  For et par netter siden var det kun 5 grader i Oslo, og i går syns jeg det luktet høst for første gang. Alt for tidlig. Det begynner å bli vær for Oslobunad – dongeribukser og skinnjakke. Så mens du legger vekk bibba-skoene tar jeg frem bibba-støvlettene, de sorte med hæler som man kan kjøpe på designsenteret i Oscars gate. Vi kortvokste trenger litt hæler for å få fasong på bena.
  I blomsterkassen min har jeg lagt en epleskrott så de aller siste halvdøde vepsene stopper opp der og ikke fortsetter inn balkongdøren, for de stikker jo alt som ser ut til å røre på seg, som om de har en eneste siste misjon igjen å utrette her i livet. I går morges lå det fire krepert veps der. Stakkar. I dag var det tomt.
  Det er vel for sent å håpe på en indian summer… før neste år.

  Tommelfint innlegg.
  God helg :)

  • avatar Hilde says:

   Takk så mye Cecilia
   Indian summer høres nydelig ut, selv om vi altså ikke fikk det i år. Men håpet er lysegrønt sies det jo, så vi får se framover.
   Epleskrott for å forhindre vepsen i å komme inn er en god og billig løsning. Hvorfor tenkte jeg ikke på det i forrige uke da vi ble invadert?
   Sist jeg var i Oslo kjøpte jeg meg ny (Oslobunad) skinnjakke. En lekker Belstaff som ble en favoritt på no time. Og det selv om den vanligste typen “bunad” her inne i Ryfylke er felleskjøpets “bunad.”
   Tog du ‘an? 😉

   • avatar Cecilia says:

    Njet. Jeg tog ‘an ikke.
    Men jeg kan kanskje gjette på grønn overall og matchende skyggelue med reklame for John Deere?

    En Belstaff du… dyrt og deilig. Den kommer du til å ha lenge. Jeg har en over ti år gammel Kapraun herre-model, som endelig begynner å se passe brukt ut. :)

Leave a Reply