adoptert

Åse -Marie Nesse skriver i det ene diktet sitt:

…legg ein fugl i mi hand

ein pjusket liten fugl

så stryk eg han vakker

og lærer han å flyge:

Kom tilbake når du vil

 

Diktet er mye lengre, men disse ordene, akkurat disse ordene har fulgt meg i mange år. Jeg liker meningen jeg finner i dem. Jeg har også prøvd å leve etter dem på et vis. Ikke at jeg leter opp alle pjuskete fugler jeg kan finne, men at jeg prøver å gi noe til dem jeg har et forhold til, være mot dem på en slik måte at det gir dem noe.

Nå kan jeg ikke legge skjul på at jeg like vel har funnet eller er blitt funnet av en del “pjuskete fugler.” Pjuskete fugler i alle former og fasonger. Og jeg stryker så godt jeg kan. Det siste tilskuddet på stammen adopterte oss helt av seg selv. Vi var ikke klar over at vi tenkte på adopsjon…før vi alt var adoptert.

 

 

Lille Pernille fant oss en tid tilbake og siden har hun blitt værende. Hun var full av øremidd og kraftig underernært da hun dukket opp utenfor døra her hjemme. Vi tok henne straks til veterinær for undersøkelse og for nødvendig behandling. Da ingen eiere var å oppdrive, så gikk det som det måtte gå. Vi adopterte henne. Eller, egentlig er vi enige om at det er hun som adopterte oss.

 

 

Puma var i starten ikke sikker på om han hadde lyst å dele hus og hage med… en jentekatt! Etter å ha hisset og frest hver gang de passerte hverandre den første uken går det nå like vel fremover.

Det ser nå ut som vårt nye familiemedlem har kommet for å bli.

 

 

Puma & Pernille, to personligheter som ble venner… etter hvert.

:)

 

 

 

2
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

12 Responses to adoptert

 1. avatar Effjusikay says:

  Aaaaawh, så nydelige ord, de traff meg rett i sjela for det minnet meg egentlig om foreldrene mine – og tante (den eneste jeg har) som en gang i tiden sa: “Vi har bare ungene våre til låns…” Sjølingene har oss bare til låns men de gjør sitt ytterste for å fortsette å hjelpe selv om fuglene har flydd ut av redet… jeg ser de samme ordene i det diktet. Nydelig.

  Og når man blir adoptert av katter, så må man jo bare åpne hjertet 😉

 2. avatar sirenia says:

  Å så nusselige :)
  Tror du kattene “føler” eiers holdning?
  At fiendtlige folk får fiendtlige katter?
  Og da også selvsagt omvendt :)
  Fint utdrag av dikt, fint å få andre til å skinne.

  • avatar Hilde says:

   To helt ulike katter som er like herlige i personlighet :)
   Jeg vet ikke om katter (eller hunder) “føler” eiers holdning, men jeg tror de blir ganske kjent med våre handlingsmønstre. Og de sier jo en del.
   En som gir god omsorg og skaper trygghet får ofte tillit tilbake fra katter og hunder, etter min erfaring. En del dyr som man vet har vært rundt negativ energi og handling over tid er ofte men ikke ikke forbausende, mer mistenksomme, mer varsomme og ofte mer fryktsomme.
   Så at fiendtlige folk kan få fiendtlige katter kan nok skje. Men det skjer også at fiendtlige folk bare er fiendtlige mot andre mennesker og ikke mot dyr og da er det en annen sak. Og så er det noen katter som fremstår som fiendtlige uten åpenbar grunn. I det minste ved første øyekast. Så det er i grunnen ikke så lett å vite Sirenia :)

   1

 3. naturglede naturglede says:

  Vakre ord som passer på både mennsker og dyr det der! Flotte kattepuser da! Nyt sommeren! :)

 4. avatar ertaberta2 says:

  De vet hvor de skal gå, katter er nemlig veldig kloke og følsomme når det gjelder å finne de riktige “Eiere” de værer de snille og skyr de onde. Og nå har Pernille sett at hun har kommet til snille mennesker, flott at puma og du kunne ha henne der. :)
  Flotte bilder av pusene. Og nydelig dikt som sier så mye, og som treffer en i hjerte.
  Riktig gode sommerdager, Hilde. Kos deg med pusene og nyt sommeren..
  Klem.! :)

 5. avatar cezi1971 says:

  Pernille og Puma og Kaptein Jack! Skjønninger alle sammen! :)

  “en pjuskete liten fugl” ..en sterk sjel som bare trenger en liten sjanse..
  Gullkorn! :)

  Sender med koseklapper,så klart!
  Kos deg i sommeren,Hilde! :)

 6. avatar Hilde says:

   @cezi:
  Det er et gullkorn det diktet Cezi :)
  Nå har vi nettopp hatt ei uke på hytta…hele gjengen. Tre tobente og tre firbente, kan tro det ble fullt i bilen 😉
  Pernille ble fort like glad i hytta og plassen som Puma og Jack. Det var kjekt å se, hun ble mer og mer modig for hver dag. Og det er flott siden hun nesten ikke har villet være ute etter hun fikk komme inn hos oss.
  I starten fulgte jeg henne ut, lot døra stå åpen så hun skulle se hun hadde tilgang til “tryggheten” innendørs innen rekkevidde. Og sakte men sikkert tok hun seg lengre ut og til slutt, alene ut i hagen. Herlig! :)

  Ha en flott sommer Cezi og takk for at du stakk innom!

Leave a Reply