streik og stress som tar tankene mine

“Ingenting spennende skjer her på Tau. Ikke engang en streik!”

Hun var ganske snurt, jenta i butikken. Tenk at hennes skole ikke ble rammet av streiken mellom KS og lærerne. Tenk å måtte bo på en plass der ingenting spennende skjer, ever!

 

Sommeren har vært lang. Alle snakker om denne fine, lange sommeren vi har hatt. De snakker og jeg tenker: hvor har jeg vært? Selvsagt sier jeg ikke dette høyt. Jeg stiller ikke alle som tilfeldigvis finner det for godt å prate om den fine sommeren spørsmålet: hvor har jeg vært?  Nei, jeg tier og gjentar det de sier, sier meg enig og snakker i begeistret tone om denne fine, lange sommeren.

Hvor har jeg vært? Vel, jeg har vært akkurat der jeg burde og kanskje har jeg vært en plass jeg ikke burde men i så fall så har ingen fortalt meg om det ennå. At jeg har vært en plass jeg ikke burde vært, mener jeg. Med andre ord, jeg vet hvor jeg har vært og når jeg var der, i det minste fysisk. Hvor tankene mine har vært det har jeg derimot ikke klart å kartlegge ennå, de glemte å følge med på hvor den fysiske delen befant seg. De tok enn omvei og ruslet avgårde på egenhånd. Ikke så langt og lenge at andre la merke til det men, lenge og langt nok bort til at jeg ennå lurer på hvor tankene mine har vært denne sommeren.

Jeg hører på jenta i butikken og tenker, det er bedre å gå glipp av en streik enn av “tidenes sommer.”

Selv om jeg bare har andres ord på at sommeren har vært nettopp det.

😉

image

 

 

 

 

5
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to streik og stress som tar tankene mine

 1. avatar Effjusikay says:

  Hvor jeg har vært under tidenes sommer? Akkurat der jeg hører hjemme… : Hjemme :)

 2. naturglede naturglede says:

  “Hvor tankene mine har vært det har jeg derimot ikke klart å kartlegge ennå, de glemte å følge med på hvor den fysiske delen befant seg. De tok enn omvei og ruslet avgårde på egenhånd.” Noen ganger kan den omveien være vel så viktig som den rette veien, pleier jeg å si. For det er da man oppdager nye, ukjente steder. Men det gjelder å finne veien tilbake til målet etterhvert, så man ikke kjører seg fast liksom.Min sommer ble heller ikke som jeg hadde trodd i utgangspunktet, men over er den for oss alle. Nå får vi ta nye tak i den gryende høst og glede oss over fargespillet. Klem fra meg :)

  • avatar Hilde says:

   Du har rett i det. Noen ganger kan omveien være vel så viktig som den rette veien. Men akkurat denne sommeren skulle jeg ønske jeg hadde klart å være litt mer til stede og ikke latt alt som pågikk rundt meg okkuperte fullt så mye av tanker og tid. Ja ja, jeg lærer vel å gjøre bedre til den neste flotte sommeren vi får.
   Jeg håper det :)

   1

   • naturglede naturglede says:

    Ja, det får vi håpe vet du, at neste sommer, den er din!!!! Viktig å planlegge litt i hvertfall. Men først får vi finne fram gleden over andre årstider. Her skinner sola i tåka og det er så vakkert det også. At jeg skal til tannlegen er ikke gøy, men i sånt vær kan man jo smile på reisen dit, for værmeldigen sier at det skal regne her nå! Klem fra meg :)

 3. avatar sjalle says:

  hvor har jeg vært? Selvsagt sier jeg ikke dette høyt“. Jazå ? Det skulle ikke tilfeldigvis være på Storhaug ? Her har har jeg kommet ut av tellinga på antall væpnede politiaksjoner som har vært her de siste månedene 😛

  2

  • avatar Hilde says:

   Høres ut som du har noen “gangsta” rundt deg. Eller, var det uskyldige som ble plaget bare på pur fa’n?
   Nei, jeg har ikke vært på Storhaug. Bør jeg si…heldigvis?
   :)

   • avatar sjalle says:

    Nei, egentlig ikke.

    Her på Storhaug er det mye rabe, derom ingen tvil. Selv om hele området er i en rivende gentrifiseringsprosess og annenhvert hus kreler av polske bygningsarbeidere som skriker “kurrva!” i et bankende kjør så er det også en god del nekrohus med gardinene fortrukket 24/7 og daue kaktuser i vinduene. Og så er det en del typer her i striten og rundtomkring som er kragftig angrepet av kaptein sabeltann -syndromet og lever i en virkelighet som mest ligner en sjørøverroman.

    Men de plager ikke meg. Storhaug er helt topp :)

    1

 4. avatar Cecilia says:

  Der man burde, og samtidig der man ikke burde… men kanskje et helt annet sted i tankene… eller i samvittigheten… ?
  Jeg vet hvor jeg har vært, men jeg sier det aldri — ikke høyt — men jeg tenker på det, i ettergløden av “tidenes sommer” som de kaller det, de som opplevde det sånn.

  Dette er “Matters Of The Heart” slik jeg forstår det – MOTH… as in “drawn to the flame”.

  :) ?

  1

Leave a Reply