Luke til besvær

“Katteluke er bare så lurt for da kan katten komme og gå som den ønsker,” sier damen i butikken overbevisende.
Jaha ja, akkurat ja.

Det er grytidlig og ingen i huset er våkne ennå. Jeg skvetter da katteluken smeller. Jeg hører fuglelyder, hører katten skli over det glatte gulvet og før jeg vet ordet av det er jeg oppe på to og i full fart gjennom soverom og gang etter katten mens jeg sier ” slipp den fuglen.”
Hun slipper, ikke så mye på grunn av kommanderingen min som det at hun ikke klarer se trappetrinnene for bare fjær og vinger. En stk forvirret fugl dundrer inn inn i vinduet i trappeoppgangen. Etter prøving og feiling med mørklegging av noen vindu og fullt lys og åpning av andre, finner fuglen endelig veien ut.

Nok en grytidlig morgen. Igjen våkner jeg av katteluken som smeller, en katt som sklir over gulvet så hun krasjer inn i den døra som alltid står på gløtt, noe som resulterer i at den nesten lukkes helt igjen. Febrilsk kloring åpner den og nok engang er jeg oppe og etter katten, hva har hun tatt inn nå?
Denne gang finner jeg henne øverst i trappa der hun nistirrer ned i 1 etasje. Jeg lener meg over rekkverket og prøver å stirre med trøtte øyne, er det en mus? Ser ingen bevegelser, skrur på mer lys og går ned. Ingen mus her. I det jeg kikker opp fra gulvet ser jeg en hundsnute som trykkes mot vinduet ved inngangsdøra. En logrende hale følger et stykke bak snuten, nabohunden er på besøk. Jeg kikker på klokka, den viser 04.05. “Det er for tidlig, du må gå hjem.” Jeg tror hunden hører på stemmen min at det ikke er noe å hente her for hun snur og går, uten logring.

Nå vurderer jeg midlertidig stenging av katteluken. Lurer på om jeg kan skylde på vedlikeholdsarbeide – av søvnen min?

3
 
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply